петък, 15 май 2009 г.

Има ли задгробен живот?

След приключилата анкета останах доста доволна. Гласуването по едно време малко се закучи и почти свички резултати бяха равни, но днес имаме "победител".

да
12 (50%)
не
4 (16%)
може би
6 (25%)
друго
2 (8%)

Гласували: 24

И така с радост искам да заявя, че много хора споделят и моето мнение. Задгробния живот е много тънък момент. Място където се преплитат едновременно желания, мисли, религия... Много бих искала да разбера тези двама души, които са избрали последния вариант, какво искат да кажат всъщност. Ако може да оставят коментар...
Та за хората задгробния живот е едно продължение на реалността. Но ако го има наистина, то тогава и той е един вид реалност. Разликата е, че никога не можем да се върнем от него... или дали е така? Дали всъщност задгробния живот не се преплита с прераждането. Ако една душа е вечна, то тя се преражда. Ако има задгробен живот, то тази душа, попаднала там, няма да се прероди. Значи ли това, че задгробния живот се явява един вид спирка между двете .. чистилище ? Можем наистина само да предполагаме, защото за разлика от много други неща, това не може да бъде изучено... поне за сега. Не за друго, но за да отидеш там, тряба да си умрял, а това не е вариант за учените :) а и за всички.

А няма никой, който да си спомня за това място.



Или дали е така ?
Новороденото е най-близкия контакт с времето, когато душата на човек не е в тялото му. Ако то можеше да говори е възможно да ни разкаже за тогава. Проблема е, че то забравя много бързо след раждането своя предишен живот. Това значи ли, че въздухът, защото това е катализатора на детето да заживее, убива спомените? Защо забравяме? Кое ни кара да забравяме... Всички са се заели да изследват какво ли не и къде ли не.. но често се забравя простичкото нещо, което е постоянно около нас... ако няма въздух - няма живот. Въздухът често ни представя интересни картини. Движението на пушък е почти магическо...

Дали наистина се вижда бяла светлина, в края на тунела или това е поредната пропаганда от страна на филмите.. на Холивуд. Дори и да съществува едва ли ви чакат фанфари и други... най-много да ви заведът в една стая (чакалня) и да ви разпределят в различни стаи от някакъв хотел... докато не ви изгонят да се родите отново... Случващото се, особено в днешния свят, е толкова сиво и еднообразно, така, че съжалявам, но защо и тогава да не е така... всяко нещо е както човек си го представя. Ако искате да има фанфари, крилца и ореолче... вярвайте го! Вярата и мечтите са нещата, които никой няма да може да ви отнеме. Така, че мечтайте... а знаете ли, може да греша и да има и бели гълъби даже ;)

Макар и да не са твърди доказателства, все пак има хора, които свидетелстват за съществуването на такъв живот. Това са ясновидците и екстрасенсите, но най-вече един стар народ. Да, говоря за Египет.

За древните египтяни задгробния живот е широко разпространена идея. Те вярват в него, както и в прераждането. Строяли са пирамиди и са оставяли нужни вещи за задгробния живот, както и инструкции какво ще се случи с душата по пътя й към царството на смъртта. Египтяните са смятали, че за да може да тръгне душата по пътя към това продължение, то трябва физическото тяло да бъде бласамирано. Това е един особен и много сложен и бавен процес. Той е продължавал около 70 дни. Най-напред чрез остър инструмент през носа бил изваждан главният мозък. След това през разрез на корема били изваждани всички вътрешни органи, освен сърцето. Разрезът бил запушван с ленено платно, и тялото било потапяно за около 40 дни в разтвор на вар, за да се изсуши - мумифицира. След това то било увивано с ленени превръзки.

Върху лицето била поставяна маска, представляваща реалистичен портрет на починалия. Балсамирането, като процес за запазване на тялото и на Ка и Ба душите е измислено в Древен Египет по време на четвъртата фараонска династия. Жреците на Анубис ръководят процеса под зоркия поглед на самото божество. Всички меки тъкани, мозъка и по-голямата част от вътрешните органи се изваждат. Кухините се почистват и цялото тяло се покрива с натриев карбонат. Червата, дробовете, черния дроб и стомаха се запазват отделно, закриляни от четирите сина на бог Хор: Дуамутеф (стомах), Кебсенуеф (черва), Хапи (бели дробове), и Имсети (черен дроб). После тялото се намазва отвън и отвътре със смола, за да се консервира, след което се опакова в ленени бинтове.


Душата Ка може да се върне в тялото само ако то е добре запазено. Повреденото тяло не може да бъде разпознато от душата и това намалява възможността за вечен живот. Страха от това кара египтяните да полагат особено внимание и старание при процеса на мумифициране и самото погребение. Тази 'втора смърт' може да се използва, за да се отмъсти на някого след смъртта му, като се унищожи мумията му.

Мумифицирани са и много животни, за които често се смята, че са били домашни любимци. Други египтолози твърдят, че това са божествени превъплащения.

А дали наистина Египетските фараони живеят вечно... Дали Амон-Ра е все още горе и ни наблюдава...


Подобни вярвания съществуват и при други народи.

Индианците мая киче полагат мъртавците по гръб, за да може душата им да излезе безпрепятствено през устата и бог да я изтегли в отвъдния свят. Подобно на божествената същност, душата е изобразявана като лента или въже. За канадските индианци наскапи душата е пламъче, сянка или искра, което излиза през устата. За делалуерите душата се намира в сърцето и я назовават изображение и видим феномен, който няма телесна материя.

Има теории, че душата тежи 21 грама, понеже хора са претегляни преди и след смъртта си и при второто претегляне са тежали 21 грама по-малко.

Освен всички тези вярвания имаме Клеопатра, която се смята, че е искала да преживее смъртта и е пиела алхимичен коктейл... за жалост тя - единствения човек, който може би е пиел правилното нещо, се е самоубил малко след началото на терапията. Има случай и на китайски император и неговия придворен алхимик, който приготвял в течение на една година „еликсир на безсмъртието.“ Месец след приемането му императорът се споминава...

Дали рецептата го е убила или наистина е станал безсмъртен, преминавайки в задгробния живот...


Но да оставим на страна мистиката.

Нека погледнем по-научни теми. Например клиничната смърт. Наред с всички близки срещи със смъртта, това е момента, в който човек или душата му, се опитва да премине нататък... В този момент човекът се докосва до "продължението". Има хора, които са се събуждали от клинична смърт и разказват удивителни неща... Най-основнит неща са:

  • чувство, че човека е извън физическото си тялото
  • понякога възприемайки го от външна гледна точка
  • чувство на преминаване през тъмнина или тунел
  • силни емоции
  • повишени възприятия
  • изживяване на велика светлина или тъмнина
  • навлизане в духовната среда, което може да включва ясни запомнящи се пейзажи
  • среща с починали хора, духовни същества и/или религиозни личности
  • знание за същността на вселената
  • преглед на живота
  • чувство на единство и взаимовръзка
  • граница, от която няма връщане
  • чувство, че има знание за бъдещето
  • съвети относно целта на живота
  • Никои две преживявания близки до смъртта не са еднакви и нито една характеристика не се намира във всяко преживяване, близко до смъртта.
  • Най-честия доклад за такова преживяване включва силно чувство на мир, радост и обич, често среща със безусловно обичаща светлина.
  • Мъчителни преживявания понякога са докладвани, включващи същите елементи, но със противоположните емоционални състояния - огромен страх, изолация, не съществуване, объркване, мъка и вина.
Интересно, нали? А дали това не са ли халюцинация?
Не. Халюцинациите са нелогични, краткотрайни, странни и/или изопачени, докато повечето преживявания са логични, системни, ясни и разбираеми. Хората обикновено забравят техните халюцинации, докато тези преживявания остават живи за десетилетия. Освен това те често водят до дълбоки и трайни промени на личността, отношенията, вярите и ценностите, докато това никога не се наблюдава при халюцинациите. Хората обикновено гледат на халюцинациите като нереални, фантазии, докато хората често описват техните преживявания като "по-реални от реалното". Отделно хора, които са имали и халюцинации и такива преживявания казват, че те са доста различни неща.

Но дали можем да им вярваме ?
Възкръсването от света на мъртвите е хилядолетна мечта на човечеството. Иисус възкресил Лазар и сам възкръснал. Орфей получил разрешение да отведе любимата си жена Евридика от Царството на мъртвите. Виктор Франкенщайн съживил чудовище, създадено от части от телата на покойници. Всичко това казва, че душата през това време е била някъде!



В продължение на много векове хората са наблюдавали случаи на завръщане към живота на този, който току-що е умрял.

Подобни усещания при клинична смърт понякога изпитват и деца, които са твърде млади, за да имат предварително формирани представи за задгробния живот. Професор Брус Грейсън от Медицинския център при Вирджинския университет и група учени под ръководството на Пим ван Помел от холандската болница Рейнстат провели редица статистически изследвания на стотици пациенти, преживели клинична смърт. Изяснило се, че „околосмъртните впечатления" не са свързани с религиозността, страха от смъртта, етническата принадлежност, пола, социалното положение, медицинските показатели, продължителността на клиничната смърт и умствените способности.

Излиза, че клиничната смърт съвсем не е смърт, а едно от състоянията на организма, не по-малко интересно, отколкото съня, смеха или общата наркоза. За учените това е най-адекватният модел на процеса на умиране. Независимо от причините за смъртта, спирането на сърцето е една от последните стъпки по пътя към отвъдния свят. Учените се надяват, че изучаването на клиничната смърт ще им позволи да се доближат до разбирането на това какво представлява съзнанието и как то е свързано с конкретните физиологически процеси в мозъка. А от там и какво се случва след смъртта с душата на човека...

36 коментара:

  1. opredeleno ima dusha i tova e dokazano..a dali se priema ot masata hora e drug vapros?!
    sastoto vaji i za prerajdaneto spored men..i tam nakray ili v BEZKRAY-ima samo slanze i lubov-tam dumite sa nenujni...

    ОтговорИзтриване
  2. така е... вече започват да не вярват в душата... а тя е всъщност движещата човешкото тяло и ум!

    ОтговорИзтриване
  3. Да има живот след смъртта.Лично съм била в клинична смърт ,минах през тунела с бясна скорост и една огромна светлина ме ослепи и след това ме посрещнаха умрели познати роднини и приятели.Но се появи силует на възрастен мъж с бяла брада не го виждах съвсем ясно от силната светлина и той ми каза,че ми е рано още да съм там и всеки човек има призвание на Земята ,а моето е да помагам на хората кръстени с кръст и светена вода.Едните близки хора тръгнаха на ляво ,а другите надясно и аз попитах,защо ?Той ми отговори,че е дните са кръстени с кръст и св. вода ,а другите не са.Това се случи на 11 май 1990 година след 3 секцио,ме замърсиха с една банка фабрично замърсена,направих алергичен шок и изпаднах в кома.Когато ме върнаха видях лекарите отгоре ,как ме реанимират.Връщането на душата в тялото болеше.От този ден живота ми се преобърна на 180 градуса.Силно вярвам,че има живот след смъртта,защото го изпитах лично и знам,че човек има две души.Горна-астрална и долна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. и мен ме оперираха, бях под пълна упойка, но все едно че бях заспала без сънища, без мисли, без каквито и да било видения.

      Изтриване
  4. силно емоционално... радвам се, че си останала сред нас.

    ОтговорИзтриване
  5. дали наистина е така?съвсем наскоро загубух любимия си човек,толкова млад, който мислеше че е здрав а в същност се оказа че е имал стар инфаркт, за който никой не знаеше дори и той.Не можах да бъда до него защото не каза че не е добре,не мога да се примиря че го няма и че можех да му помогна по някакъв начин питам се дали от някъде може да види болката, която изпитвам по него дали е някъде около мен защото ми липсва ужасно много и не мога да продължа без него.

    ОтговорИзтриване
  6. когато загубим близък най-ужастното нещо, което може да се случи е да нямаме възможност да сме около него по това време. След това се обвиняваме... но не така би трябвало да бъде. Дори и да сте били там, може би нищо няма да промените. Аз вярвам, че каквото е било писано на човек - това му се случва и няма как да избяга от съдбата си.
    Но защо да не е до нас. Задгробен живот може би има. Може и всеки от нас да има възможност след смъртта си да остане на Земята.
    Но!
    Ако погледнем от друга страна. Хората, които сме загубили не са си отишли. Те са винаги с нас. Ние носим част от тях. Ние сме били част от техния живот, както и те от нашия... те винаги ще са около нас, макар и не точно както ни се иска... Вярвам , че част от починалия се пренася в нас и това е физическото му безсмъртие.
    По-добре се замисли какво би искал починалият. Да останеш тъжен до края на дните си? Не. Човек трябва да се научи да преодолява това и да продължи напред... Както се пееше в една българска песен:
    "Ако умра или загина не може да ме жалите...Напийте се с руйно вино, скършете ги чашите!"

    ОтговорИзтриване
  7. spored mnogo hora i spored mene ima prerajdane koeto se e okazalo 4e sushtestvuva ot mnogo vekove naprimer horata jiveli vekove predi na6ata civilizaciq sa bili sus shvruhestestveveni sili , i az mislq 4e 4ovek se prerajda pove4e ot 2 puti tova e nqkakuv neobqsnim fenomen , koito ot vekove vse o6te ne e razgadan , horata mislqt 4e tova sa izmislici no tova e samata realnost , kakto nie horata sme izprateni s misiq na zemqta taka i predcite ni sa bili taka

    ОтговорИзтриване
  8. Извинявам се , че те безпокоя Sara , но имам някои въпроси към теб , които неса за пред всички моят скайп е gotiniq__97 моля, те намери ме , защото чуствам че ще се срина!!

    ОтговорИзтриване
  9. нямам коментар по въпроса за задгробния живот,но мога да ви кажа че 2-3 дена преди да почине майка ми,гледаше все нагоре-към тавана на стаята.Когато я попитах,защо гледа все нагоре-тя ми одговори че вижда някакъв човек с бяла брада.Никак не и се умираше,и се разплака.На мен в този момент ми се скъса сърцето.Никога няма да го забравя.Струва ми се че маика ми се грижи и сега за мен(може би си втълпявам,в желанието си някъде там тя да живее)

    ОтговорИзтриване
  10. Хората от нашето време заплетени в изнервеното ежедневие губят връзката си с природата, а именно там можем да намерим отговорана този въпрос.
    Всеки от нас носи енергия и всичко около нас е енергия и когата енергията не е в хармония се получава онова, което гледаме когато пуснем новините.Всеки човек излъчва някаква енергия, която предава на хората с,които има контакт, затова се казва че никой не умира докато има кой да го помни и почита.Както на всички ни е известно,че нищо в природата не се губи просто преминава от един вид в друг, така когато онези 21 грама напуснат тялото ни отиват някаде.Едно е сигурно рано или късно всеки ще разбере отговора.:)

    ОтговорИзтриване
  11. az mislq 4e zadgroben jivot ima.6toto dqdo mi kato po4ina su6tata ve4er se slu4i ne6to mnogo stranno,nqma da komentiram,za6toto moje bi nqma da mi povqrvate no e taka...Bih napravila vsi4ko samo i samo da vidq moq dqdo otnovo!

    ОтговорИзтриване
  12. spored mene ima zadgroben jivot 6toto mnogo slu4ki s1m 4uvala da mi razkazvat takiva stranni ne6ta,no mislq 4e naistina ima zadgroben jivot...Ako takova ne6to nqma6e za6to 6tqxme da znaem za zadgrobniq jivot,ne sa izmislitsi tezi ne6ta,a sa realni... nie imame edna sisedka koqto ni razkaza 4e tq prejivqla takova ne6to,kogato bila v koma,v glavata si vidqla,4e e oti6la v edno zeleno mqsto kideto samo ima trevi i e bilo mnogo pozitvno mqsto i iz vednij usetila edin 6ok i se virnala kim realnosta :) spored mene ima zadgroben jivot i az iskam da usetq tova ne6to, no kogato umra nqmada moga da se virna v realnosta jalko..molq:)

    ОтговорИзтриване
  13. az sa6to mislq 4e ima drug svqt no kakav e to4no nikoi neznae i dali za vsi4ki ni tam e ednakvo ili nqkoi vijdat hubavoto a drugi ne...

    ОтговорИзтриване
  14. хора не знам как да ви кажа и да ви го опиша.
    преди вярвах много в бог и в прераждането ,но скоро живота ми се преобърна на 360 градуса.
    след една операция която претърпях,спрях да вярвам в вси4ко живота е на път да се срийне къде ми е духът не знам...........??????

    ОтговорИзтриване
  15. Възможно е просто да страдаш от следоперативен стрес ако е била тежка операцията. Предлагам ти ако искаш да си починеш и/или да се консултираш с лекаря си. Най-важното е да се успокоиш. Духът ти си е там, където винаги си е бил - в теб. Просто в момента не го усещаш достатъчно силно. Ще мине време и всичко ще се оправи!

    ОтговорИзтриване
  16. Az mislq,4e ima ne6to sled smarta.Tova,koeto 6te napi6a tuk sam go spodelqla samo s maika mi i edna "priqtelka",za men e istina za vas moje da e laja...Patuvah prez tunel-razdvijen s zavoi,patuvah mnogo,no mi be6e mnogo hubavo,leko,radostno i s ubejdenieto,4e otivam na mnogo hubavo mqsto-4uvstvah se 6tastliva,no izvednaj se ozovah v ne6to kato asansior s mnogo qrka svetlina i izvednaj ot tozi asansior zapo4nah da slizam nadolu pak po tunel,no 4uvstvoto be6e za nqkakva tqsnota.Patuvah kam tqloto si i az go vijdah.Kogato se priblijavah kam nego zapo4nah da 4uvstvam hlad,stud,a kogato po4uvstvah,4e sam v nego mi be6e mnogo studeno...........bqh zamraznala.

    ОтговорИзтриване
  17. За мен живота,който живеем тук и сега,аз го наричам "временно състояние" А иначе му казваме живот.Така сме си нарекли това ,което виждаме,чувстваме и т.н. Това донякаде си го обяснявам,че на нас хората това ни е позволено да знаем.Ние сме материални създания,тясно свързани сме към материалното и това ,което се вижда и докосва!! Те и за това ще си страдаме!А това което наричаме смърт,аз мисля,че е вид начало,или смъртта е начало и край на "временното ни състояние тука! Аз съм убеден,за мен си е така.
    Защо трябва да се страхуваме от смърта,след като неможем да я избегнем?! Ванга е казала: ако знаете какво е от другия край,няма да искате да сте тук и един ден,аз и вярвам!
    facebook ivailo panev снимката там е на Die waffen ss

    ОтговорИзтриване
  18. Здравейте. Аз имам няколко въпроса по темата която се разисква тук. Знам че ако искам да уча математика, ще отворя учебника по математика. Ако искам да уча география, естествено ще се обърна към такъв учебник за информация. Но към кого да се обърна като авторитет за да разбера как стоят нещата със задгробния живот. Убеден съм че това е Библията. Няма и какво друго да бъде. Тя е Божие писмо до нас хората. Тя говори за грях и спасение от него. Тя го вори за възкресение в последния ден на земята. Но още не съм срещнал стихове които да говорят за задгробен живот. На какво тогава се основава вярата на толкова християни, че има задгробен живот, като с тази свята книга не се споменава нищо по въпроса.

    ОтговорИзтриване
  19. Hora ne znam kakvo e ,no men stra6no mnogo me e strah ot smurtta. Ne moga da si predstavia fakta ,4e sled izvestno vreme , a moje i sled 1 minuta ve4e da ne sum na tozi sviat.Po princip jivotut mi e izpulnen s gadosti zagubih mnogo bliski hora brat mi se samoubi ,a maika mi i ba6ta mi po4inaha. Az sum na 32. Kolkoto i da mi e gaden jivota oba4e izpitvam pani4eski strah ot tova kakvo 6te stane sled samia akt na smurtta. Znam , 4e niama koi da mi kaje.............dano pone niama bolka za6toto da vi kaja maika mi be6e bolna ot rak i takiva bolko i muki prejivia , a tia samata viarva6e v gospod i na nikomu ni6to lo6o ne be6e storila i za6to... i na tozi vupros pak niama koi da mi otgovori ve4e v ni6to ne viarvam samo se strahuvam . Mejdu drugoto koi e napisal Bibliata i za6to tia e edno goliamo protivore4ie ..................

    ОтговорИзтриване
  20. Всеки се страхува от неизвестното. На пълно е нормално. Това, което трябва да приемеш е, че всеки умира някой ден. Неизбежно е. Човек така е устроен. Никой не знае как и кога, но това така или иначе ще се случи. По-добре е да свикнем с факта и да живеем живота си пълноценно. Няма смисъл да умуваме над нещо, което не знаем със сигурност кога ще се случи. Просто трябва да се борим колкото можем по-силно и да изживяваме всеки момент от престоя ни на Земята сякаш е последният ни. Да, може утре да ни няма, но това не трябва да влияе върху днешния ден. Знаеш ли защо толкова много хора си лягат всяка вечер и нагласят алармата си за сутринта? Те не знаят дали утре ще са тук, за да се събудят, но я нагласят, защото вярват, че ще са тук!

    А Библията е пълна с противоречия, двусмислици и неясноти, защото е писана от човек. Едно несъвършено същество, което може да греши и не винаги бива разбрано от всеки.

    И като последно ти давам съвет:
    Не е нужно да вярваш, за да се опитваш да постигнеш нещо. Не се страхувай! Каквото ще става, ще става и ти няма как да го промениш. За това просто не го мисли, а живей с надежда!

    ОтговорИзтриване
  21. Задгробен живот има,не се страхувайте,човек е само гост на тази Земя.Тук е адът,живота ни е изпълнен с изпитания и в зависимост как ги понасяме зависи дали ще се прераждаме отново.Радвайте се на болестите и трудностите-те не са случайни,понасяйте ги със смирение и търпение,молете се и знайте,че всяко зло е за добро-то укрепва духа ви.Дори да ви се струват някои неща несправедливи-не са.Човек идва с кармата си и изплаща минали грешки.Достатъчно е хората да спазват десетте заповеди,дадени ни от Бог-всичко ще бъде различно,толкова е елементарно и в същото време недостижимо.Библията е неразбираема,защото е кодирана и ние не сме дорасли до там,за да я разберем,много малко хора разбират същността и.Аз бях много практичен човек-материалист,но живота ми поднесе толкова невероятни неща,че нямаше как да не се променя.Когато почина баба ми-много я обичам и ми липсва-тя лично ми го съобщи в съня ми,след малко звънна телефона-тогава имаше само домашни-вдигна мъжа ми,мълчеше и се чудеше как да ми съобщи,но аз вече знаех.В този момент аз изпитах облекчение и радост-тя беше болна от рак и знам че вече не изпитваше болки и отиде на много по-хубаво място.И много други неща съм преживяла.Молете се,Бог е милостив и дано да сме по-добри,за да заслужим милостта Му.Никой никога не бива и да си помисля да слага край на живота си-който е дал,той ще си го вземе.Всичко трябва да се претърпи,старайте се да бъдете по-добри.Това са реални неща и всеки един ден ще се убеди.Бог да ви закриля!

    ОтговорИзтриване
  22. mislia che ima.no me machi neshto drygo na skoro zagybih edin mnogo skap chovek beshe bolen ot rak.pochina v bolnicata prednia den my biah obeshtala da go vzema i da si go odveda v kashti,no kogato otidoh na drygata sytrin s namerenieto da si go vzema toi si beshe otishal zavinagi.tova beshe nai gadnia den v zivota mi.ot togava mechtaia da doide v sania mi i da pogovorime,molia se vsiaka vecher,no yvi ne idva.iskam da popitam poneze oshte ne sa minali 40 dni imali niakakav nachin da se svarza s nego.i poneze kazvat che do 40 den toi vse oshte e tyk na zemiata moga li da napravia neshto s koeto da go povikam

    ОтговорИзтриване
  23. viarvam 4e ima zadgroben jivot.ne moga da kaja 4e sam prejiviala neshto podobno kato niakoi ot vas ne sam i 4uvala za podobni razkazi no go znam vatre6no v sebe si vse edno vinagi sam go znaela.oshte po vremoto na komunizma kogato tezi neshta biaha zabraneni az sama razsajdavah v\u tiah i neznaino zashto vinagi stigah do tozi izvod.moje bi vapros na use6tane ili ostata4en spomen ot ne6to ostanalo dalboko v saznanieto mi

    ОтговорИзтриване
  24. Na 36 godini sam ,kato bqh na 19 edna sutrin neznam sanuvah li ili mi se prividq angeli dva edinia s glavata na moe gadje y drugia na moi rodnina,raboteh prez tozi period na moreto gadjeto mi si zamina za vidin predi 1 ili dva den ..togava nqmashe kakto sega takiva mobilni vruzki y telefoni...sled nqkolko dni doidoha priqteli na gadjeto mi y mi suobshtiha che e pochinal s rodnnata mi pri katastofa...oshte se chudq v tozi den koito vi kazvam che vidqh 2 anglela beshe sun ili se sluchi neshto ...

    ОтговорИзтриване
  25. znam samo, che edinstveno BOG me e podkrepjl v jivota, kakvito i trudnosti da sam imala. prez kakvoto i da sam minala , stom sum jiva , go dulja na BOG.samo toi ne me e izostavil i vinagi me e podkrepjl.no viarata mi v NEGO e ogromna.znaj, che bez NEGO njma jivot.i pomaga na pokaialite se , i ubejiste namira samo v chistite po surce.

    ОтговорИзтриване
  26. аз също вярвам че има бог и че има задгробен живот понякога има нещо което ти показва какво да вършиш претърпях много тежка операция и оцелях благодарение на бог

    ОтговорИзтриване
  27. opitvam se da viarvam 4e ima ne6to sled smartta za6toto ina4e 6te se pobarkam za6toto sina mi koito be6e na 20 godini se obesi i mnogo mi e trudno

    ОтговорИзтриване
  28. ima zadgroben jivot na skoro lelia mi pochina 3 vechera podred ia slushah kak govori s niakogo ,,te q pitaha neshto estestvenno az ne znaeh kakvo a tq im otgovarqshe i vikashe da iq ostavqt na mira ..usmihvashe im se , posle kazvashe che sajelqva za nqkoi neshta. povqrvaite mi tq taka si govoreshe s tqh che daje ne zabelqzvashe men , i kogato ia popitah s kogo govori ,,tq mi kaza ti ne gi poznavash ,i vse me goneshe ot staqta iskashe da ostane sama vsqkash az i precheh ili te i kazvaha da me goni ,,,az silno vqrvam v tova i nikoi ne moje da me ubedi che nqma zadgroben jivot,,,s maika mi se sluchi sashtoto predi da izdahne v racete mi ,,tq sashto vse mi kazvashe da izlqza ot staqta i mi kazvashe sashto 4e sa doshli ,nqkakvi maje s beli drehi ,,,,skype krasen.96

    ОтговорИзтриване
  29. na men mi e mnogo mu4no za tatko,po4ina predi 4 godini.otna4alo 4esto go sanyvah,no izvednuj sqka6 prestanah i vse se molq da go vidq nasun,a tova se sly4va vse po-rqdko i po-rqdko.nqkoi moje li da mi kaje za6to taka stana....

    ОтговорИзтриване
  30. И аз не знам дали има нещо истина ,но ще ви кажа една моя случка която стана преди 13 години .
    никога преди това не ми се бе случвало да ми трепти окото (ние му казваме играе)но един месец преди моята майка да си отиде от този свят започна това странно явление .Вечерта преди тя да почине заспах и окото продължаваше даже и на сън, спря събудих се и тя си бе заминала от този свят ....
    за някой може да му звучи като измислица, но това е самата истина

    ОтговорИзтриване
  31. az sa6to vqrvam,4e smartta ne e kraqt.vqrvam 4e imame du6a,koqta prodaljava da jivee-neznam kade i kak,no du6ata e ima i e ve4na.vqrvam 4e kogato zagubim obi4ani hora,te sa okolo vsi4ki nas kolkoto e neobhodimo,a v nas ostavat zavinagi dokato si mislim za tqh.naskoro zagubih blizka mnogo obi4ana rodnina,vsi4ko stana tolkova barzo,4e go 4ystvame kato 4e li nqkoi ni q otkradna,mnogo e tejko,vsi4ki mnogo stradame i stra6no mnogo ni lipsva,no nqkaksi vqrvam 4e tq e dobre,4e ni6to ne q boli ve4e,4e e spokoina.nemoga da q vidq ve4e,nemoga da q 4yq i govorq ve4e s neq,no znam 4e e dobre,vqrvam 4e e dobre.
    sa6testvyvaneto ni ne svar6va sas smartta,nemoje tova da e vsi4ko,nqma kak da e vsi4ko,kakav e smisala na vsi4ko togava,ako smartta e kraqt,ne,ne e kraqt,sled neq prodaljava da jivee du6ata ni- nqkaksi i nqkade tq prodaljava da jivee

    ОтговорИзтриване
  32. Лично за мен има живот след смърта. Чета доста изотерична литература и силно се надявам това да е истина. По-горе имаше въпрос на потребител защо никъде в библията не е отразено това. За мен Църквата отдавна не е проводник на Божието слово,а и доколкото съм чела това не е оригиналното издание,което съвсем умишлено е премахнато.

    ОтговорИзтриване